Stoholm Slagter
Sct. Mathiascentret Viborg Vestergade 9 Stoholm
7850 Stoholm Jyll

Gammeldags ris á l’a mande

Ingredienser:

  • 1 dl vand
  • 60 g grødris (ca. ¾ dl)
  • 4 dl sødmælk
  • ½ vaniljestang (vaniljekorn herfra)
  • 1½ spsk. sukker
  • 10 smuttede, hakkede mandler
  • 3 dl piskefløde
  • 200 g kirsebærsauce

Fremgangsmåde:

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde.
Drys risene i det kogende vand under omrøring og kog dem ca. 2 min. Tilsæt mælk og vanilje. Bring det i kog under omrøring. Kog grøden ved svag varme, under låg, ca. 35 min. Rør i den af og til. Afkøl grøden. Rør den med sukker og mandler. Pisk fløden til et let skum og vend den i grøden. Sæt desserten koldt.

TIP! Hvis det skal være ekstra lækkert, kan man bruge amarena-kirsebær. Knus evt. makroner og kom lidt friske bær ved.


Print opskrift

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK