Stoholm Slagter
Sct. Mathiascentret Viborg Vestergade 9 Stoholm
7850 Stoholm Jyll

Hel farseret kalkun

Ca. 4,5 kg kalkun

Fars

  • Ca. 1200 g hakket gris og kalvekød
  • Hakket hjerte og lever
  • 100 g rasp
  • 2 dl mælk
  • ½ dl fløde
  • Ca. en spsk hakkede valnødder
  • Ca. 100 g marksvampe, rengøres og skæres i kvarte
  • 100 g vindruer i halve.
  • Lidt revet muskatnød
  • Salt og peber
  • Tynde skiver spæk

Tilberedning


Få slagteren til at udbene kalkunen. Rør farsen efter opskriften, skal være
lind og blank. Farsen stoppes i kalkunen og bindes til.

Læg kalkunen i bradepanden med brystet opad og drys den med salt og peber.
Kom derefter spækket over bryst og lår, kom vand i bradepanden.
Tag et lille madæble og skær det ud i kvarte. Kom det i bradepanden, så det giver
lidt smag til sovsen.

Steges ved 150°C i ca. 4 timer i varmluftovn til en kernetemperatur på 75°C.
Fjern spækket den sidste halve time, så kalkunen bliver flot gylden.
Dæk evt. lårene med stanniol. Skal hvile ca. 15 min. inden servering.
 

Print opskrift

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK