Stoholm Slagter
Sct. Mathiascentret Viborg Vestergade 9 Stoholm
7850 Stoholm Jyll

Julegås

Køb julegåsen hos din Mesterslagter

Gåsen skylles indvendigt med vand. Krydres med salt og peber indvendigt og udvendigt. Fyldes med æblebåde og svesker. Sæt en bradepande med vand i bunden i ovnen og forvarm til 220 grader. Gåsen sættes ind på en rist med brystet nedad og ovntemperaturen sænkes til 160 grader. Gåsen steger herefter i 45 min.

Vend herefter gåsen, så den ligger med brystet opad, uden ovnlågen er åbent for længe. 

Steg den videre i ca. 2 timer og 45 min. ved 160 grader. Sørg for at der hele tiden er væde i bradepanden.


Kråsen lægges i bradepanden og steger med fra start.
Gåsen efterbrunes ved 220 grader i ca. 10 min. hvis den ikke er sprød nok.

Man kan med fordel stege gåsen tidligere på dagen. Følg vores stegevejledning uden efterbruning.
Lad gåsen hvile i minimum 1-2 timer. Partér og anret gåsen i et ildfast fad eller bradepande til opvarmning og efterbruning ved 180 grader i 10-20 min.


Print opskrift

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK