Stoholm Slagter
Sct. Mathiascentret Viborg Vestergade 9 Stoholm
7850 Stoholm Jyll

Krondyrmedaljon med svampepuré og kartoffelmos

Svampepuré ingredienser:

  • 1 bk svampe
  • 2 dl fløde
  • 25 g smør

Kartoffelmos Ingredienser:

  • 500 g kartoffel (gerne bagekartoffel)
  • 4 spsk. creme fraiche 38%
  • 4 dl sødmælk
  • 50 g smør

Krondyr er Danmarks største vildtlevende dyr og hjortene kan blive helt op til 180 kg.
Fileten egner sig fremragende til medaljoner og kan serveres med en svampepuré og kartoffelmos.
Det er en kraftig og tung efterårsret, der er særlig egnet til gæstemad og weekend.


Fremgangsmåde:
Steg medaljonerne gyldenbrune i smør på alle sider og steg herefter ved middelvarme i ca. 8 – 12 minutter.


Fremgangsmåde svampe:
Steg svampene i smørret på panden til de er helt faste og blend dem med fløden. Varm puréen let i gryde, inden servering.

Fremgangsmåde kartoffelmos:
Kartofler skrælles, skæres groft ud og koges møre.
Smør smeltes, hvorefter mælk tilsættes og varmes op.
Kartoflerne moses sammen med smør, mælk og fraiche.
 

Print opskrift

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK