Stoholm Slagter
Sct. Mathiascentret Viborg Vestergade 9 Stoholm
7850 Stoholm Jyll

Lammetagine rodfrugtemos og syltede løg

Ingredienser:

  • 4 personer
  • 500 g lammekød i tern
  • 3 store gulerødder
  • ¼ knoldselleri
  • 150 g græskar
  • 2 løg
  • 10 g korianderfrø
  • 1 spsk. stødt kardemomme
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 5 dl oksebouillon
  • 250 g flåede tomater
  • 75 g tørret abrikoser
  • Salt og peber

Ingredienser Rodfrugtemos:

  • 4 personer
  • 500 g kartofler fx bagekartoffel
  • 200 g knoldselleri
  • 4 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 4 spsk. creme fraiche 38%
  • 4 dl sødmælk
  • 50 g smør
  • 3 stængler hakket persille
  • 5 stk. perleløg
  • 200 g sukker
  • 4 dl vand
  • 4 dl æbleeddike
  • Salt og peber

Fremgangsmåde lammetagine:

Skræl gulerødder, selleri og græskar og skær i tern. Hak løgene. Rist krydderierne på en tør varm pande, så de æteriske olier kommer frem og krydderierne begynder at dufte.
Varm olien i en gryde og steg lammekød med grøntsager, løg og presset hvidløg til det får farve. Tilsæt bouillon, flåede tomater og abrikoser og kom retten i en tagine. Sæt den i ovnen i ved 180°C i ca.
1 ½ time til. Kødet er mørt.

 

Fremgangsmåde rodfrugtemos og syltede løg

Skræl kartofler, knoldselleri, gulerødder
og persillerod og skær dem i grove tern.
Kog kartofler og rodfrugter møre.
Kasser kogevandet.
Smelt smørret, tilsæt mælken og varm op.
Mos rodfrugterne med smør og mælk og vend
creme fraiche og hakket persille i.

Pil løgene og halver dem.
Kog vand, sukker og æbleeddike op i en gryde og kog perleløgene i ca. 1 min. heri.
Tag gryden af varmen og afkøl løgene i lagen.
 

Print opskrift

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK