Stoholm Slagter
Sct. Mathiascentret Viborg Vestergade 9 Stoholm
7850 Stoholm Jyll

Spicey chili con carne

Spicey chili con carne ingredienser:

  • 4 personer
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ eller hel rød chili. En hel giver god spiceynes.
  • 5 gulerødder
  • ½ peberfrugt
  • 400 g FRISK hakket okse 8 – 12 %
  • 1 dåse kogte kidney bønner
  • 1 dåse flåede tomater
  • 3 dl vand
  • 1 tsk brun farin
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • Et par stængler frisk timian, eller tørret.
  • Olie til stegning
  • Salt og peber
  • Tilbehør: Cremé fraiche.

Fremgangsmåde:

Pil og hak løg og hvidløg. Skær chilien over på langs og fjern kernerne. Hak den meget fint. Skrub gulerødder under koldt vand og skær dem i tern. Skær peberfrugten i strimler.

Varm en gryde op med ca. 1 dl olie og kom løg, chili, brun farin, spidskommen og hvidløg i til det får let farve. Tilsæt timian og kødet, og brun det godt af.

Sigt kidneybønnerne, så væden løber fra. Kom bønner, gulerødder, peberfrugt, chili, flåede tomater og vand i gryden. Kog det hele igennem 20 – 25 min. 

Server med creme fraiché på toppen og evt. ris til.
 

Print opskrift

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK