Stoholm Slagter
Sct. Mathiascentret Viborg Vestergade 9 Stoholm
7850 Stoholm Jyll

Vildt ragout

Ingredienser:

  • 4 -8 personer
  • 1,5 kg vildtsmåkød
  • 5 zitauer løg
  • 5 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 1 pastinak
  • ¼ knoldselleri
  • 2 porter øl
  • 200 g svampe
  • 200 g smør
  • ½ porrer
  • 1 l fløde
  • 1 kvast timian
  • 0,5 dl sherryeddike
  • 1 dl rapsolie
  • Enebær
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:
Brun kødet godt af i gryden i 1/3 af smørret til det har taget farve og tag det så op igen. Hak løg, gulerødder, hvidløg, pastinak, porrer og selleri i tern. Halvér svampene. Varm gryden godt op med resten af smørret og sautér grøntsager, løg og urter grundigt til det får farve. Tilsæt sherryeddiken og reducér så der kun er meget lidt væske tilbage i gryden.

Kom kødet tilbage i gryden og dæk det med øl, enebær, fløde, rapsolie og lad det simre i et par timer.

Smager vidunderligt med kartoffelmos eller bagte rodfrugter.
 

Print opskrift

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK